17.10.12







 Rezept:
190g Zucker
250g Margarine
4 Eier
250g Mohn (Back)
270g Mehl
250g Saure Sahne
2 Tl Backpulver
1 Tl Natron
Mandel Aroma
Fett für die Form

Eier mit Zucker und Margarine schaumig schlagen.
Mohn-Back und saure Sahne unterrühren.
Zum Schluss das mit Backpulver  und Natron vermischte Mehl dazugeben und gut durchrühren.
In eine Gugelhupfform füllen. Backen 50 Min. 175C.

Eure Katrin

Przepis:
190g Cukier
250g Margarine
4 Jajka
250g  Maku -mielonego
270g  Maki
250g Smietany (gestej)
2 Lyzeczki Proszku dopieczenia
1 Lyzeczka natronu
Olejek migdalowy

Jajka z cukrem i margaryna utrzec dodac mak i smietane,olejek migdalowy.
Na koniec dodac proszek do pieczenia z natronem i maka wszystko wymieszac.
Piec 50 minut. 175 C.

Katrin.



2 Kommentare:

  1. Witaj Katrin ! Widzę ! Bardzo smaczną babkę upiekłaś !!! Lubię mak :))) Pozdrawiam i miłego dnia życzę :)))

    AntwortenLöschen
  2. Pyszna babka, takiej z makiem nie widziałam (i nie próbowałam :)
    Pozdrowienia !

    AntwortenLöschen