Rezept:
550g Aprikosen
30g frischer Ingwer
500g Gelierzucker 2:1
Aprikosen,waschen,abtropfen,putzen,halbieren,und entschneiden.
In kleine würfeln schneiden.
Aprikosen, geriebene Ingwer, Zucker in hohen Topf mischen sprudelnd,kochen
lassen 4 Min.
Konfitüre sofort in Twist-Off Gläser füllen und verschlissen. Auf dem Deckel
stellen.
Nach 10 Min. umdrehen und abkühlen lassen.
Gutes gelingen.
Gruß Katrin
Witaj Katrin! Takie konfitury w takich słoikach będą ale smakować!!! Śliczne te czapeczki!!! Ja robiłam konfitury z moreli ale bez imbiru. Były smaczne ale Twoje na pewno będą smaczniejsze:)))U mnie zapasy na zimę są zjadane na bieżąco :) Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę :)))
AntwortenLöschenWitam :)
AntwortenLöschenJa też zaprawiałam słoiki mam ich zrobionyvch ponad 100. Głównie kompoty wczoraj jeszcze robiłam kompot ze śliwek węgierek jest pyszny.
Mam też pare słoików buraczków z papryka zaprawonych i ogórki z musztardą i na ostro według przesisów Sławka fajnie jest w zime isc do piwnicy i juz coś jest do obiadu. Pozdrawiam
Aga Jastrzębie